Recepten Belpaese

31 VITELLO TONNATO Piemonte
Vlees Secondo
500 g kalfsfricandeau, 100 g tonijn (uit blik, in olie), 3 ansjovisfiletjes, kopje mayonaise, kappertjes, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, blaadje laurier, 100 g wortelen, ½ citroen
Doe het kalfsvlees in een pan met water, de ui, de wortel, de laurier en de bleekselderij en breng het geheel aan de kook. Laat minstens 1 uur zachtjes koken.
Laat het vlees in de bouillon afkoelen.
Maak in de tussentijd de saus: voeg de tonijn, de mayonaise, de ansjovisfilets en wat bouillon van het vlees bij elkaar en maar daar puree van in een blender. Maak op smaak met zout (meestal niet nodig), peper en wat citroensap.
Neem het afgekoelde vlees uit de pan en snijd het in dunne plakken. Bedek het met het tonijnmengsel. Garneer met kappertjes (en eventueel zwarte olijven). Laat een halve dag in de koelkast rusten (afgedekt met plasticfolie) alvorens te serveren.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home